Materialet
Deco 18 är ett syrafast rostfritt material (se rostfritt material).

Utförande
Ytan på Deco 18 är sammetsmatt och ger ett metalliskt uttryck. Färgen är gråtonad och har en kulörbeständighet utöver det vanliga. Korrosionshärdigheten är som i alla rostfria material mycket god. Det enda underhåll som krävs är i princip rengöring vid behov. Deco 18 är mycket formbart och går att bearbeta vid väldigt låga temperaturer och passar därför såväl på tak som fasad. Det finns även som kassettsystem, takavvattning, hängrännor och stuprör i olika dimensioner.

Bearbetning
Deco 18 är både falsbart och svetsbart, vilket innebär att även de svåraste applikationer är möjliga och alla applikationer kan bli täta. Den relativa styvheten i materialet innebär att planheten vid fasadapplikationer blir estetiskt tilltalande. Det går därför utmärkt att utföra band- och skivtäckningar på fasad.

Miljö
Deco 18 är återvinningsbart till 100 % och det går också att återvinna flera gånger utan att kvalitén blir sämre. Metallavrinningen är mycket låg vilket innebär att metalljonerna stannar där de hör hemma, i material. Deco 18 behöver inte behandlas med kemikalier för att få sin vackra och hållfasta yta.